Voedingssupplementen, het Pure van Nature

Contact
Selecteer een pagina

Vegan voor dummies

Zo begin je een plantaardig voedingspatroon

Overweeg je een vegan-friendly voedingspatroon, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan proberen we jou in het kort wat uitleg, tips en inspiratie te geven. Een vegan voedingspatroon bestaat uit plantaardige ingrediënten en is dus vrij van dierlijke producten. Wat voeg je hierbij niet en wat voeg je vooral wel toe aan je voeding?

Voor de hand liggende dierlijke voorbeelden zijn vlees, kip, vis, eieren, zuivel (melk, yoghurt, kaas, boter), honing, gelatine en bouillon (dierlijke). Maar wat eet je dan nog wel?

Gelukkig is er heel veel mogelijk met fruit, groenten, peulvruchten, noten, zaden, granen en tofu, seitan en tempeh (plantaardige eiwitbronnen). Hiervan kan je zowat alles maken, van fastfood tot raw food, voor elk wat wils.

Koemelk kun je makkelijk vervangen door plantaardige melk van kokos, haver, soja, spelt of rijst… Als je hierin afwisselt, smaakt alles steeds weer verschillend. Let wel op de etiketten, want als je naast vegan ook suikervrij wilt eten, dan is de ‘ongezoete’ versie beter voor je dan de ‘naturel’, waar je wellicht ook geen suiker had verwacht.

Tegenwoordig worden er zoveel mooie vegan recepten op internet aangeboden, dat we je adviseren om hier eens naar te kijken. Meld je aan op nieuwsbrieven van foodbloggers, dan krijg je dagelijks of wekelijks de nieuwe recepten in je mailbox. Handig!

Heb je een smartphone? Gebruik dan ook je sociale netwerken als Facebook en Instagram. Ook daar kun je een zoekopdracht geven, waarna je allemaal voorstellen krijgt om in groepen te kijken of andere vegans te gaan volgen. Zo krijg je dagelijks inspiratie, recepten en de meest smakelijke foto’s zodat je vanzelf zin krijgt om wat extra aandacht aan je voeding te besteden.

Bij aanschaf van de producten adviseren we je wel om goed de labels te controleren. Een betrouwbare aanduiding is een vegan-logo. Natuurlijk eet je in het begin toch een keertje iets wat niet vegan is. Vergeet niet dat het (bijna) onmogelijk is om 100% vegan te eten, dus wees vooral niet teleurgesteld dat het jou niet meteen lukt. Neem je tijd om aan je nieuwe voedingspatroon te wennen en wees trots op de stappen die je neemt. Veel succes!

Nog een laatste tip, bezoek een vegan festival! Dat vegan hot is, zie je aan de vele vegan festivals en events die er worden georganiseerd. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat er altijd een goede sfeer heerst en dat er ontzettend veel heerlijke, gevarieerde maaltijden worden aangeboden. Voor meer informatie zie de volgende link: www.veganevents.nl